2014

Palverändurite kokkutulek Pärnu-Jaagupis toimus juulikuus 4. korda ja hoolimata suurest palavusest läks kõik hästi. Isegi kanuusõit 🙂 Rõõm oli kohata vanu tuttavaid ja kohtuda uute inimestega. Oleme tänulikud Andrus Mõttusele, kes meid kirikust reede õhtul teele saatis, Murru Küla Seltsile lõunasupi ja päästva ujumiskoha juhatamise eest, ning Ave Mürelile ja Tuka talule vapustava vastuvõtu eest.

Facebook´i Eesti Jaakobitee palverändurite leht meeldib täna tervelt 368-le inimesele. Aitäh teile, kes te olete postitanud, jaganud, linkinud uudiseid, sündmusi, oma rännakuid ja lugusid.

Augustis lõpetasime koos Epuga oma 5-aastase projekti käia läbi Eesti Jaakobi kirikud. Tänavu jõudsime Võrumaale Roosa Jakobisse. Rännud kajastuvad blogis http://jakobitee.wordpress.com/ ja fotolugudena Facebook´is.

Hetkel oleme küll kirjutamisega veidi viivises, aga küll jõuab 🙂

Septembris oli Pärnu-Jaagupis infopäev, kus Alla Ferman jagas praktilisi kogemusi ja teadmisi jaakobiteel rändamiseks. Neli tundi läks lennates ja kindlasti jäi veel palju rääkimata 🙂

Septembris toimus Santiago de Compostelas esimene ülemaailmne turismi- ja palverännukonverents. Kristi Märk on teinud sellest väikese kokkuvõtte oma blogis

Oktoobris tuli hea uudis, et sõbrad Piritalt on saanud valmis palverännuraja ülesmärkimisega Piritalt Vastseliina. www.palverand.ee.

Oktoobris sai Alla valmis abimaterjali palverändurile, Epp Sokk, Jane Vain ja Heidi Meier aitasid ka natuke kaasa.  Abimaterjali saab tasuta alla laadida siit.

31.oktoobril jõudis Santiagosse teadaolevalt noorim Eesti palverändur – 2-aastane noormees koos ema ja vanaemaga 🙂

Novembris ilmus MTÜ Loodusajakiri kogumikus  “Lehed ja tähed 7. Rännakud ajas, looduses ja teaduses” Kristel Engmani artikkel “Palverännakule Jumalaga, sinna ja tagasi”. Artikli juures on ka Eesti palverännuteede kaart.

Detsembris jagas Eva Frida Kivirand Tallinnas oma jaakobitee kogemusi. Kuuldavasti oli väga vahva olnud.

Terve aasta vältel on ilmunud raamatuid, filme, artikleid, seriaale – mitmed jagatud ka Facebooki lehel.

Ja vast kõige olulisem: www.camino.ee  – veebileht, mis hõlmab kõikvõimalikku materjali jaakobitee kohta eesti keeles.

Lehel toimetatakse õhinapõhiselt ja vabatahtlikult ning igaüks, kes tunneb, et tahab lehe arenemisel-kasvamisel kaasa aidata, on väga teretulnud :). Helesinine unistus on näiteks venekeelne versioon ja eestikeelsed teejuhid.

Ja jagage – et kindlasti jõuaks nendeni, kellele sellest abi on 🙂

2015

5. Eesti Jaakobitee palverändurite kokkutulek Pärnu-Jaagupis toimub 24-16.juulil. Rändame üle Lavassaare Audrusse.

Vahetult peale kokkutuleku lõppu pühapäeval on plaanis järgmine pikem rännak, sedakorda Riiga, sealsesse Jaakobi kirikusse. Orienteeruv kestus kuni 10 päeva – sõltuvalt päevateekonna pikkusest, ööbimisvõimalustest jne. Kaasrändajad mõneks päevaks või terveks rännuks on oodatud ja teretulnud. Huvi korral anna teada Allale, Epule või mulle FB või kirja või muu sobiva suhtluskanali kaudu.

Nii kokkutuleku kui Riia rännaku info täpsustub ja jõuab jooksvalt teieni.

Ja kindlasti juhtub veel palju põnevat ja toredat meie ja maailma palverännumaastikul.

Palverännupasse saab endiselt ka Eestist, kirjutades jaakobitee@gmail.com või küsides FB-s.

Olgu teie uus aasta rändude- ja avastusterohke ning õnnistatud 🙂

 Buen Camino!